Webbdagarna

mars 1, 2018 Av av Ruth

Jobbar du i webbranschen och känner att det hade varit välkommet med lite input, idéer, tips och inspiration? Har du inte hört talas om Webbdagarna som arrangeras runt om i Sverige på årlig basis? Då ska vi förklara mer om just detta event, som för tillfället är Sveriges största arrangemang för de som jobbar med digitala affärer. Webbdagarna arrangeras både i Stockholm och i Göteborg, en gång på hösten och en under våren och ibland även i Malmö, Växjö samt Luleå. Där får du som deltagare möjlighet att lyssna på kloka föreläsare, uppdatera dig om nya trender, möta potentiella kunder och skapa nya samarbeten. Du kan också gå praktiska kurser som kommer att förbättra din potential på marknaden och lära dig saker du kanske inte visste att du missat! Fördelarna med att besöka ett event eller att närvara på en hel helg med föreläsningar, mingel och workshops är att du får djupdyka i din egen yrkesroll utan att faktiskt behöva jobba med något för stunden. Du kan helt ge dig hän till att ställa relevanta frågor till dig själv om din karriär, vart du vill med den och vilka möjligheter som du egentligen har. Eftersom branschen förändras i rasande fart kan det vara svårt att hänga med i de senaste trenderna och riskera att missa nya chanser att ta sin yrkesroll ett steg längre.

Webbdagarna arrangeras av IDG

Bakom Webbdagarna står IDG, som är världens ledande techmedia, med en databasdriven nyhetssida som är kärnan för deras verksamhet. Där har de samlat världens alla IT-nyheter och de finns både som svenska och som internationella grenar. IDG Sverige har sedan 2005 arrangerat Webbdagarna vilka vuxit i omfattning sedan starten. Under åren har man sammanfört inspirerande talare, entreprenörer och leverantörer med personer från svenskt näringsliv vilket skapar en mötesplats för både kunskap och potentiell affärsverksamhet. Webbdagarna bjuder främst in dig som är marknadsförare, informatör, kommunikatör, e-handlare, affärsutvecklare, företagsledning eller entreprenör och du kan här komma i kontakt med skickliga webbdesigners och utvecklare som rent praktiskt kan ta din verksamhet till en högre nivå. Under höstens kommande event i Göteborg väntas 50 olika talare inom ämnen som digital marknadsföring, sociala medier, digitala strategier, konvertering, kommunikation, e-handel, AI samt UX & design. Du får också chansen att nätverka med Sveriges ledande personer inom allt webb-relaterat, gå på praktiska workshops och bygga nya relationer med de andra deltagarna. Detta kan vara användbart både för dig som är mitt i karriären eller just påbörjat den.

Webbdagarna Academy

En annan del av Webbdagarna kallas för Academy, och är inte bundet till de events som arrangeras i Stockholm och Göteborg. Academy är heldagskurser inom en rad olika ämnen som du kan gå för att öka din praktiska kunskap inom allt webbrelaterat och förbättra ditt CV. Under året arrangeras en mängd av dessa kurser inom olika ämnen, med professionella föreläsare och utbildare, vilka i slutändan också kan ge dig en betydelsefull certifiering. Vill du förbättra din insikt i Google Analytics, SEO, Sociala medier, eller hur man annonserar på Instagram och Facebook? Webbdagarna Academy har kurser i allt detta, och mycket annat.