Om influenceryrket

juni 28, 2019 Av av Ruth

I takt med att sociala medier växer för varje dag som går så har det också blivit allt vanligare att folk har valt att ta vägen att bli influencer men vad är det egentligen som en influncer arbetar med? Kort kan man beskriva att jobbet går ut på att uppdatera sina sociala kanaler vilket kan vara allt från sin youtubekanal, blogg, instragram eller till och med twitter. Exakt vad ens innehåll är, är förstås väldigt olika från person till person men ofta handlar det om att nå ut med viktiga frågor. Många influencer väljer också att samarbeta med olika företag genom att exempelvis marknadsföra en ny produkt. Bra kan då vara att samarbeta med företag som har produkter eller tjänster som inriktar sig på sådant som man brukar prata eller skriva om på sina kanaler, på så sätt kommer marknadsföringen att bli betydligt mer trovärdig vilket såklart gynnar både den som marknadsför produkten eller tjänsten samt själva företaget.

Det finns många röster som vill bli hörda idag så det är inte enkelt att lyckas nå ut utan man måste hela tiden komma på nya idéer som får folk intresserade, man måste vara aktiv och uppdatera ofta samtidigt som det är enormt viktigt att visa sin personlighet. Att komma på en bra ide är kanske inte så invecklat men när man arbetar som influencer så gäller det att kunna leverera varje vecka. Det gäller att ha ett enormt driv för att kunna lyckas och jobba hårt varje dag. Att lyckas inom yrket är ingenting som kommer att hända under en natt. För att kunna nå framgång i yrket måste man vara villig att jobba så hårt man bara kan för att nå ut med ämnen som man själv tycker är viktiga och som man vill upplysa andra om.

Är influencer ett riktigt yrke?

Idag finns det utbildningar för de som har dröm att arbeta som influencer men såklart är det ett yrke som man kommer få jobba hårt med om man vill ha chansen att lyckas. Om influencer verkligen är ett riktigt yrke har varit något som diskuteras, kanske särskilt i början när fler och fler började ha sina sociala kanaler som arbete men idag kan nog de flesta hålla med om att det är ett riktigt yrke och dessutom ett yrke som är viktigt. Det de flesta gör genom sina kanaler är att prata om viktiga ämnen samtidigt som de blandar det med ett lite mer lättsamt innehåll som mer är till för att underhålla sina följare samtidigt som de bjuder på mycket personlighet.

Många influencer väljer att nischa sina sociala kanaler vilket innebär att en stor del av ens innehåll går efter ett speciellt tema, att man helt enkelt väljer att prata eller skriva om något som man är väldigt intresserad av. Är man exempelvis intresserad av smink så kan man rikta in sig på det. Är man intresserad av böcker så kan man istället välja att rikta in sig på att prata eller skriva om böcker.