Lär dig HTML för dina hemsidor

december 19, 2019 Av av Ruth

HTML är ett programmeringsspråk som skapar struktur i projektet. Varje webbsida har en given arrangemang. Det kan enkelt förklaras i när man tittar på vilken som helst sida. Det finns många olika knappar, bilder och optioner. Det är HTML i samband med några andra programmeringsverktyg som gör att dessa element finns där man ser dem. I enkla ord tack vare HTML är det möjligt att skapa en struktur av webbsida som sedan man kan lägga visuellt aspekt på.

Varför är är bra skrivet HTML viktigt?

Det finns många olika sätt att skapa hemsida. En av dem är att använda något av de reklamerade verktyg. Tack vare det kan man placera vissa knappar på sida, gör hänvisning till dem och skapa en enkel hemsida. Det är dock väldigt kortsiktigt val. HTML struktur på sådana hemsidor är väldigt dåligt skrivet och det leder till andra konsekvenser.

När man lär si HTML ordentligt eller köper en tjänst hos webbutvecklare, ska man veta att koden i HTML är bra skrivet. Själv om man kan inte se skillnaden på den visuella sidan av hemsida, kan man vara säker att webbsida ska göra sitt jobb. Det huvuda målet med webbsidor är att locka till sig så många användare (eller kunder) som möjligt. Om man väljer att skapa projekt genom en av de reklamerade online webbsidor skapare, ska man få en hemsida som ser ut som man vill. Det finns dock ett stort problem. Om man vill att en hemsida ska ses av många människor, ska Google kunna “se” den. Om HTML koden är skriven av automatisk generator, kommer det se väldigt dåligt ut och Google kommer att bedöma en sådan hemsida dåligt. Det i sin tur ska göra att denna webbsida kommer att visas mycket längre på söksidan. Om man väljer att skapa en hemsida med hjälp av en programmerare, kommer kvalitet av HTML koden vara mycket bättre som ska göra att webbsidan ska visas högre på söklistan.

Vad som behövs förutom HTML?

Som sagt tidigare, HTML är bara språk som skapar struktur i projektet. Det spelar huvudroll, men är inte ensamstående programmeringsspråk. Många programmerare inte ens uppfattar HTML som programmeringsspråk utan påstår att det är ett märkspråk. Det är så eftersom det inte finns möjlighet att utföra kommandon med hjälp av HTML. För att skapa en hemsida som faktiskt ser bra ut, lockar till sig nya användare och helt enkelt gör sitt jobb behöver man minst en element till. Det är så kallad CSS (eng. Cascading Style Sheets). CSS liksom HTML räknas inte som programmeringsspråk utan som en stilmallsspråk. Tack vare CSS kan man ge ett strukturerat projekt en stil. Det gör att man ser färger, kan positionera vissa element på sidan och även animera det som man ser på skärmen. Dessa två element är de två mest basiska som man ska lära sig för att kunna gå vidare till JavaScript. Då man blir proffs med JavaScript är det dags att skapa enkla databaser och utföra mer krävande projekten. Sedan kan man t. ex. lära sig frameworks sådana som React, Angular, eller Vue.